Kirjoittajasta

Olen 31-vuotias rakennusalalla työskentelevä tamperelainen. Kiinnostuin sijoittamisesta 2019 vuoden alkupuolella. Siitä lähtien olen käyttänyt suuren osan vapaa-ajastani opiskellen sijoittamista ja oman talouden hallintaa. 

Tämä blogi toimii ensisijaisesti harrastepohjalla. Tarkoituksenani on avata omia ajatuksiani ja kokemuksiani. Kirjoittamalla niistä toivon saavani selkeytettyä omia ajatuksiani ja toivottavasti aikaansaada oivalluksia myös muille. Toissijaisena tavoitteena on saavuttaa pitkällä aikavälillä pientä lisätienestiä. Vaikka kirjoitankin avoimesti omasta taloudestani ja sijoituksistani, ei niitä tule käsittää sijoitussuosituksiksi. 

Sijoitukseni

Arvopaperisijoitukseni koostuvat tällä hetkellä ETF:stä ja indeksirahastoista. Suurin paino ensiksi mainituissa.

Sijoitan joka toinen kuukausi 600€ Nordnetin kuukausisäästösopimuksella seuraavasti:

EUNL 70%, IS3N 15%, IUSN 15%. Tällä painotuksella uskon saavani pitkällä aikavälillä keskimääräisen inflaatiokorjatun markkinatuoton (7%). 

Omistan tämän lisäksi kaksi sijoitusasuntoa. Yhden Seinäjoella ja yhden Kokkolassa. Asuntosijoitusstrategiani perustuu kassavirtapositiivisiin kohteisiin, josta syystä edellä mainitut kaupungit ovat valikoituneet.  

Jatkossa pääpaino tulee olemaan asuntosijoittamisessa ja tulenkin siihen kohdistamaan suuren osan kerryttämistäni säästöistä. Tämä yksinkertaisesti siitä syystä, että pystyn omalla tekemiselläni saavuttamaan ylituottoa pörssiin verrattuna. Näin ollen tämä on itselleni nopein tapa päästä tavoitteeseeni miljoonan euron nettovarallisuudesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti