keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Vuoden 2021 tavoitteet

Tässä kirjoituksessa käsittelen vuodelle 2021 asetettuja tavoitteita. En ole tällaista ennen harrastanut. Uskon kuitenkin vahvasti, että kirjoittamalla tavoitteet auki pääkopasta niiden tavoittelu on aktiivisempaa ja näin ollen onnistumismahdollisuus todennäköisempää. 

Nettovarallisuuden kasvattaminen 11k €

Olen luonut itselleni google sheetsiin varallisuutta seuraavan taulukon. Tästä kiitos kuuluu @taloudellinenajattelu, jonka blogista löysin vastaavan työkalun. Tämä otsikkotasossa esitetty 11 tuhannen nettovarallisuuden kasvutavoite perustuukin 40v ennusteen kasvukäyrään. Eli toisinsanoen kasvattamalla nettovarallisuuttani ensi vuoden aikana 11 tuhannella olen polulla, jolla saavutan miljoonan nettovarallisuuden 40v iässä. Tiedostan, että tavoite on todella kova ja todennäköisesti putoan tämän kyydistä jossain vaiheessa. Se on kuitenkin hyvä puskuri haasteen ensimmäisille vuosille. 45v ennusteessa ensi vuonna tulisi tienata 7,3k € ja 50v tavoitteessa 5,5k €. Nämä ovat itsessään hyviä lukuja, mutta en koe niiden tarjoavan riittävää haastetta. 


Ensimmäisen sijoitusasunnon hankinta

Nyt kun olen reilun puolentoistavuoden ajan sijoittanut osakemarkkinoille ja samalla kasvattanut tietämystäni, koen, että on hyvä hetki alkaa ohjaamaan rahoja myös muihin omaisuusluokkiin. Näistä katseeni kohdistuu loogisesti asuntosijoittamiseen. Toimin itse rakennusalalla ja olen halunnut jo pidemmän aikaa päästä hyödyntämään ammatillista osaamistani myös sijoitusrintamalla. Asuntosijoittaminen luo juurikin tähän erittäin hyvän vaihtoehdon. Asuntosijoittaminen tuo mukanaan myös hyvää vakautta osakesijoittamisen rinnalle. Yhtenä kuluvan vuoden tavoitteistani on siis ensimmäisen sijoitusasunnon hankinta. Kirjoitan tästä myöhemmin laajemmin, ettei tämä postaus veny turhan pitkäksi. 

26 blogikirjoitusta 

Blogini on vasta tuore ja vaikka olenkin innoissani siitä ja uskon vahvasti, että tulen tuottamaan sisältöä siihen tasaisella tahdilla, on silti hyvä asettaa selvä numeraalinen tavoite tekemiselle. Vielä parempi on kun tuon tavoitteen jakaa pienempiin osiin koko vuoden ajalle. Näin ollen pystyn koko ajan seuraamaan olenko tavoitteeni tahdissa. Mieleni teki kovasti laittaa numeron 26 tilalle 52. Bloggaajan urani on kuitenkin vasta lapsenkengissä, joten ei parane asettaa liian kovia tavoitteita itselleen ensimmäiselle vuodelle. Tämän tarkoituksena on kuitenkin toimia itselleni työkaluna, jolla saan selkeytettyä omaa ajatteluani. 

Tulojen ja menojen seuranta

Viime vuoden kulujen järkeistyksen jälkeen on hyvä alkaa seuraamaan tulojen ja menojen suhdetta. Tässä tavoitteenani on hyödyntää pääsääntöisesti OP:n talouden tasapaino -työkalua. Kuukausittaiset tuloni ja menoni kirjautuvat sinne automaattisesti. Tämän jälkeen täytyy tehdä ainoastaan pientä hienosäätöä, että kaikki kustannukset saadaan oikeisiin sarakkeisiin. Itsessään lukujen taltiointi ei siis tule vaatimaan panostusta vaan tarkoituksena on, että tarkkailen edelleen kriittisin silmin omia menojani ja pyrin järkeistämään niitä. Tämän lisäksi tulen rakentamaan kuluvan vuoden aikana pohjaa kuukausittaiselle säästöprosentille: säästöprosentti = (nettotulot-menot) / nettotuloilla. Säästöprosentin avulla saan itselleni yhden työkalun lisää oman talouden kartoittamiseksi. 

Muista myös nauttia elämästä

Edellä esitettyjen neljän suorituspohjaisen tavoitteen rinnalla on hyvä pitää myös tätä kaikista tärkeintä. Tämä on lähinnä itselleni muistutuksena siitä, etten vedä hommaa niin sanotusti yli. Matka miljoonan euron nettovarallisuuteen on pitkä ja elämästä tulisi nauttia myös sen saavuttamisen tavoittelun aikana. 

Onko sinulla ollut tapana asettaa itsellesi tavoitteita uudella vuodelle? Laita näistä kommenttia alle ja kerro millä tavoin pyrit nämä saavuttamaan. *Kumppanuusmarkkinointilinkki. Avaamalla asiakkuuden tämän linkin avulla saan itselleni komission uudesta jäsenyydestä. Muutoin se ei eroa millään tavalla asiakkuuden luonnista suoraan Nordnetin sivuilta. 

"Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta"

1 kommentti:

  1. Tarvitsetko minkäänlaista taloudellista apua? Henkilökohtaiset lainat; Yrityslainat; Asuntolainat; Yrityslainat? Maatalouden rahoitus ja projektirahoitus? Annamme lainoja 2% korolla! Ota yhteyttä: challotloan@gmail.com

    VastaaPoista