sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Työpaikan vaihto

Mainitsin maaliskuun alussa kirjoittamassani kuukausiraportissa, että siirryn kuun aikana työrintamalla kohti uusia haasteita. Tässä kirjoituksessa onkin tarkoitus avata syitä muutoksen takana ja kuvata toistaiseksi lyhyessä ajassa saatuja havaintoja uudessa tehtävänkuvassa.











Ehdin työskentelemään vanhassa työpaikassani kuukautta vaille viisi vuotta. Näihin vuosiin mahtui monipuolisia työtehtäviä erinäisissä rooleissa (suunnittelija, työmaainsinööri, myynti-insinööri). Työtehtävät tukivat hyvin toisiaan ja koinkin, että pystyin koko ajan kehittämään itseäni ammatillisesti. 
Aloittaessani aikoinani työt uunituoreena rakennustekniikan insinöörinä olin aluksi hieman skeptinen entuudestaan tuntemattomaan yritykseen mennessäni. Tätä tunnetta vahvisti se tosiasia, että monet luokkatoverini aloittivat työt samanaikaisesti isoissa ja tunnetuissa suunnittelutoimistoissa. Voin myöntää, että olin kateellinen heille.

Tilanne muuttui kuitenkin puolentoista vuoden työssäolon jälkeen kun minulle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä työmaainsinöörin tehtäviin. Oivalsin, että olin tilanteessa, joihin luokkatoverini isoissa suunnittelutoimistoissa eivät helposti päässeet. Pienemmän yrityksen eduksi paljastuikin sen tarjoamien työtehtävien monipuolisuus. Koen, että tulevaisuudessa arvostetaan henkilöitä, joilla on monipuolista kokemusta alan erinäisistä työtehtävistä. Oikein hyödynnettynä ne tukevat toisiaan erinäisissä ongelmatilanteissa ja helpottavat ymmärtämään muiden mielipiteitä. Asioita pystyy niin sanotusti tarkastelemaan eri näkökulmista.











Tästä päästäänkin hyvänä aasinsiltana nykytilanteeseen ja uuteen työpaikkaan. Miksi siis vaihdoin työpaikkaa, jos olin kerta tyytyväinen monipuolisuuteen, jonka vanhat työtehtävät pystyivät tarjoamaan? Syitä on muutama. Ensimmäisenä voidaan mainita myynti-insinöörin tehtävät, joissa toimin viimeisimpänä vanhassa työpaikassani. Vaikka pidän itseäni sosiaalisena ja tykkään tutustua uusiin ihmisiin, jostain syystä näiden vahvuuksien hyödyntäminen ei vaan tuntunut niin luontevalta myyntitilanteissa. Korona vaikutti varmasti myös tilanteeseen, sillä myyntityö muuttui hyvin etätyöpainotteiseksi. Suuri ongelma myyntityön kanssa oli kuitenkin ns. turhan työn määrä. Yrityksen tavoitetasona oli, että joka viides kauppa kotiutetaan. Tässä ei siis itsessään ole mitään väärää. Ala on vahvasti kilpailtu ja niin sen kuuluukin olla. Itseäni alkoi vaan hiljalleen nyppimään ajatus, että loppujen lopuksi 80% tekemästäni työpanoksesta on turhaa.

Toinen pääsyy yrityksen vaihtoon oli oivallus siitä, että olin saavuttanut urakehityksessäni pitempiaikaisen esteen vanhassa työpaikassani. Myynti-insinöörin tittelin saavuttaessani tajusin nopeasti, että seuraavan askeleen ottaminen samassa yrityksessä tulisi viemään lukuisia vuosia. Tässäkään ei ole itsessään mitään pahaa. Olen kuitenkin oppinut tuntemaan itseni sen verran hyvin, että tiedän tottuvani ja tylsistyväni samoissa työtehtävissä tai muuttumattomassa tehtävä kuvassa muutaman vuoden jälkeen. Näin ollen tilanne ei olisi pidemmän päälle palvellut kumpaakaan osapuolta.

Kolmas ja kaikista painavin syy työpaikan vaihtoon oli kuitenkin se, että viime vuosien aikana oma kiinnostus sijoittamista ja taloudellisen vapauden tavoittelua kohtaan syntyi ja kasvoi huimasti. Tämän seurauksena aloin miettimään mahdollisuuksia yhdistää työtä ja tätä vapaa-ajan harrastusta lähemmäksi toisiaan. Huomasin, että nykyisessä työpaikassani tämä ei olisi onnistunut. Näiden kolmen syyn summana päädyin hakemaan uuteen työpaikkaan ja positiiviseksi yllätyksekseni myös sainkin paikan.
 
Toimin siis nykyään rakennuttamisen parissa projekti-insinöörinä. Yrityksen asiakkaina toimivat suuret koti- ja ulkomaiset sijoitusyritykset, jotka omistavat erinäisiä kiinteistöjä ympäri Suomea. Uudessa tehtävänkuvassani pääsen johtamaan kiinteistöön kohdistuvia muutostöitä ja remontteja. Samalla luon kontakteja rakennusalan huippuosaajiin sekä firman sisällä että ulkopuolella ja saan ymmärrystä eri saneerauksien hintatasoista sekä parhaista toteutustavoista. Uusi työpaikka tarjoaa monipuolisten työtehtävien lisäksi myös mahdollisuuden päästä askeleen lähemmäksi ammattisijoittajien maailmaa.



 







Miksi olen siis niin innoissani tästä uudesta urapolusta? Niille, jotka eivät ole aiemmin lukeneet blogiani kerrottakoon, että tavoitteenani on aloittaa asuntosijoittaminen lähitulevaisuudessa. Ystäväni kanssa meillä on tarkoitus hankkia ensimmäinen sijoitusasunto tämän vuoden aikana joko omiin nimiin tai yrityksen kautta. Tykkään myös tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia ja asettaa tavoitteita pitkälle tulevaisuuteen. Vaikka minulla ei siis ole ensimmäistäkään sijoitusasuntoa vielä hankittuna haluan silti ajatella Monopoly tyylisesti, että neljästä asunnosta seuraava askel on hotelli. Tämä nyt ei ehkä tule toteutumaan ihan kirjaimellisesti, mutta ymmärtänette pointin. Koen, että tulen pääsemään elämäni aikana tilanteeseen, jossa minulla on useita sijoitusasuntoja hankittuna ja kokonaisten kiinteistöjen hankkiminenkin tulee mahdolliseksi. Tällöin nykyisistä työtehtävistäni saatu kokemus nousee arvoon arvaamattomaan.

Kehottaisin kaikkia istahtamaan silloin tällöin alas ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä ja miettimään: olenko tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseeni. Jos vastaus ei miellytä tulisi seuraavien päivien, viikkojen, kuukausien aikana miettiä mikä se oma juttu olisi. Sitten kun hehkulamppu pään sisällä syttyy niin täysiä vaan tätä tavoitetta kohti. Kerta täällä eletään vain kerran.

Saitko tekstistä ajatuksia vaikka pääfokus oli tällä kertaa vahvasti itsessäni? Tunnetko jonkun, joka on tahtomattaan jäänyt polkemaan paikoilleen? Laita kommenttia alle!


*Kumppanuusmarkkinointilinkki. Avaamalla asiakkuuden tämän linkin avulla saan itselleni komission uudesta jäsenyydestä. Muutoin se ei eroa millään tavalla asiakkuuden luonnista suoraan Nordnetin sivuilta. 

"Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti