sunnuntai 14. elokuuta 2022

07/22 kuukausiraportti

 Nettovarallisuuden kehitysHeinäkuussa nettovarallisuus otti roiman harppauksen ylöspäin. Tätä siivitti erityisesti toisen sijoitusasunnon remontin jälkeisen arvon päivitys. Saimme nostettua asunnon arvoa remonttikustannusten jälkeen 22%. Alla muutama ennen ja jälkeen kuva asunnosta. 
        Olohuone

    KeittiöKylpyhuone
Kuukauden aikana myös pörssi otti vahvan harppauksen ylöspäin mikä tuki entisestään vahvaa kasvua nettovarallisuudessa. YTD-lukemat eli pörssisalkkuni kehitys vuoden alkuun verrattuna on enää 7,01% miinuksella, kun se oli vielä kuukautta aiemmin -14,64%. Kuukauden aikana saatiin siis 7,5% pomppu ylöspäin. Jään mielenkiinnolla seuraamaan joko pohja on nähty vai onko tämä ns. kuolleen kissan pomppu. 


Nettovarallisuus kasvoi kuukauden aikana 6348€. Kasvua vuoden takaiseen heinäkuuhun verrattuna on syntynyt 61%. Kuluvan kuukauden nettovarallisuuden kehitys

Nettovarallisuus muuttui kuun aikana seuraavasti: 

  • Pankkitilit -1463€

  • Sijoitusasunnon nettoarvo +6081€

  • Asunnon nettoarvo +275€

  • ETF:ät ja rahastot +1404€

  • Uudet sijoitukset ETF:iin +0€

  • Auton nettoarvo -50€

  • Muut sijoitukset +3€

  • Velkojen lyhentäminen +97


Velkojen lyhentäminen kuvastaa omistosasuntoomme asennetun ilmalämpöpumpun lainaa. Jätin tämän voimaan siitä syystä, että sain siihen 18kk korottoman takaisinmaksuajan. Muussa tapauksessa olisin pyrkinyt maksamaan lainan kerralla pois. Heinäkuun kulujakauma

Tulot olivat heinäkuussa hieman normaalia korkeammalla tasolla (3666€). Tämä johtui ensimmäistä kertaa toisen sijoitusasunnon kautta tulleista vuokratuloista, kun pidimme asuntoa Airbnb:n kautta vuokralla ennen pitkäaikaisen vuokralaisen sisäänmuuttoa. Myöskin menot olivat normaalia korkeammat, itse asiassa seurantahistorian korkeimmat, ja vielä selvästi (4887€). Tätä selittää vahvimmin sijoitusasuntoon menneet kustannukset (sähkäri,putkari ja loppuvaiheen tilpehööri.1879€). 


Kulut olivat toisaalta kesäloman seurauksena ennätyskorkeat tai lähellä niitä myös monessa muussa kategoriassa (ruoka, ajoneuvot ja liikenne, ravintolat ja kahvilat sekä loma ja matkat). Näihin kategorioihin kului yhteensä rahaa (1965€).   


Toisen vuoden sisään tehdyn remontin seurauksena pankkitilit ovat erittäin alhaisella tasolla. Alhaisemmalla kuin toivoisin niiden olevan. Nykytilanteessa itselleni asettama turvapuskuri ei enää täyty. Onneksi työpaikkani suhteen tilanne on hyvin stabiili, joten en ole huolissani. Nyt alkaa kuitenkin erittäin kova säästäminen ensi vuoden alussa olevia häitä varten.


Tavoitteiden edistyminen


Nettovarallisuuden kasvu 19636€/22807€: Nettovarallisuus otti hurjan loikan ylöspäin ja tämän seurauksena vuoden alussa asetetun tavoitteen täyttyminen näyttää erittäin todennäköiseltä. Hyvän kuukauden ansiosta olen kasvattanut tässä vaiheessa vuotta nettovarallisuuttani enemmän kuin koko viime vuoden aikana (vrt.17052€). Tämä kertoo itselleni siitä, että vuoden aikana on tehty oikeita ratkaisuja, mikä on saanut varallisuuden kasvun pysymään kehittyvällä tasolla. 


Sijoitusasuntojen hankinta 1/2: Tämän tavoitteen täyttyminen näyttää epätodennäköiseltä tällä hetkellä. En usko saavani kasaan tarvittavaa rahamäärää sijoitusasunnon ostoa varten. Toisaalta en ole myöskään täysin luovuttanut tavoitteen suhteen. Sen saavuttaminen tulee kuitenkin vaatimaan laatikon ulkopuolista ajattelua ja luovia ratkaisuja. 


Kirjoja luettu 5/5: Luku säilyy edelleen muuttumattomana. Olen kuitenkin lukemassa parasta aikaa Steve Jobsin elämäkertaa. Kirjan lukemisen aikana olen huomannut, että Steve Jobsilla ja Elon Muskilla on paljon samanlaisia ominaisuuksia. Molemmat vaativat alaisiltaan äärimmäisen paljon (puskevat heitä jatkuvasti ylittämään itsensä). Samalla he vaativat myöskin itseltään vähintään yhtä paljon. Lisäksi molemmat suhtautuvat erittäin intohimoisesti siihen mitä tekevät ja he eivät pelkää kertoa brutaalia totuutta ihmisille, jos kokevat heidän olevansa väärässä. 


Nostin tämän esille sillä monesti korostetaan sitä, että menestyneimmät ihmiset ovat iloisia ja mukavia muita ihmisiä kohtaan sillä tällaisten ihmisten kanssa halutaan tehdä yhteistyötä. Tämä on myöskin se asenne, jota itse pyrin noudattamaan. Nämä kaksi edellä mainittua herraa eivät kuitenkaan sovi tähän muottiin. Onko siis oikeasti niin, että jos haluat olla huipuista huipuin ei muiden miellyttäminen ole tärkeyslistalla hirveän korkealla? No jos näin on, niin minun ei tarvitse ikinä olla huipun lähimaillakaan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti