sunnuntai 18. syyskuuta 2022

08/2022 kuukausiraportti

 Nettovarallisuuden kehitys

Elokuun kuukausiraportin julkaisu on viivästynyt pahasti tämän kuun osalta. Puolustuksekseni voin sanoa, että edellisinä viikkoina olleet kaverin ja omat polttarit ovat vieneet ajan viikonlopuilta sekä ylimääräisen energian arjesta. Tässä tämä nyt viimein kuitenkin on. 


Elokuussa nettovarallisuus palasi maltillisen kasvun uralle. Varallisuus kasvoi tasaisesti pörssiä lukuun ottamatta, jossa nähtiin trendiin kuuluvaa laskua. Nyt kirjoitushetkellä syyskuun puolessa välissä voidaan kuitenkin todeta, että lasku on jatkunut voimakkaampana ja nähtäväksi jää tullaanko vielä vuoden uusiin pohjiin. 


Nettovarallisuus kasvoi kuukauden aikana 1124€. Kasvua vuoden takaiseen elokuuhun verrattuna on syntynyt 58%. Kuluvan kuukauden nettovarallisuuden kehitys

Nettovarallisuus muuttui kuun aikana seuraavasti: 

  • Pankkitilit -+269€

  • Sijoitusasunnon nettoarvo +198€

  • Asunnon nettoarvo +272€

  • ETF:ät ja rahastot -262€

  • Uudet sijoitukset ETF:iin +600€

  • Auton nettoarvo -50€

  • Velkojen lyhentäminen +97€


Velkojen lyhentäminen kuvastaa omistosasuntoomme asennetun ilmalämpöpumpun lainaa. Jätin tämän voimaan siitä syystä, että sain siihen 18kk korottoman takaisinmaksuajan. Muussa tapauksessa olisin pyrkinyt maksamaan lainan kerralla pois. Elokuun kulujakauma

Tulot olivat myös elokuussa hieman normaalia korkeammalla tasolla (+3818€). Tämä johtui matka- ja kulukorvauksista, jotka lunastin elokuun aikana. Menotkin palautuivat maltillisemmalla tasolle (-2432€) töihin palattuani ja sijoitusasunnon remontin valmistuttua.  


Tätä suvantovaihetta ei kuitenkaan tule kauaa kestämään, sillä seuraavaksi menoja alkaa nostamaan häihin liittyvät kustannukset. 


Tavoitteiden edistyminen


Nettovarallisuuden kasvu 20760€/22807€: Nettovarallisuus kasvoi maltillisesti kuun aikana. Vuoden osalta ollaankin jo erittäinen lähellä tavoitetta. Vielä ei kuitenkaan pidä juhlia liikaa sillä pörssissä käy kova kuhina ja häätkin tulevat syömään merkittävän osan tulevasta ylijäämästäni.


Sijoitusasuntojen hankinta 1/2: Tämän tavoitteen täyttyminen näyttää epätodennäköiseltä tällä hetkellä. En usko saavani kasaan tarvittavaa rahamäärää sijoitusasunnon ostoa varten. Toisaalta en ole myöskään täysin luovuttanut tavoitteen suhteen. Sen saavuttaminen tulee kuitenkin vaatimaan laatikon ulkopuolista ajattelua ja luovia ratkaisuja. 


Kirjoja luettu 6/5: Sain elokuun aikana luettua loppuun viime kuussa esille nostamani Steve Jobsin elämäkerran. Kirja olisi voinut olla hieman tiiviimmässä paketissa, mutta on ehdottomasti lukemisen arvoinen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti