sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Maaliskuun kuukausiraportti

Maaliskuu toi mukanaan vahvaa kasvua tasaisella rintamalla. Tulot olivat normaalia suuremmat ja menot puolestaan normaalia pienemmät. Nämä yhdistettynä pörssin vahvaan kuukauteen on lopputuloksena oman tarkasteluhistoriani kovin nettovarallisuuden kasvu kuukausitasolla!

Muutokset työrintamalla saivat myös jatkoa. Nyt vuorossa on siirtyminen uuteen yritykseen ja sen myötä uusiin haasteisiin. Tästä on tulossa tarkempi kirjoitus myöhempänä ajanjaksona. Taloudellisesti muutos ei ollut suuri, mutta bruttopalkka kasvoi kuitenkin 50€/kk. Tämän vaihdoksen taustalla painoivatkin enemmän muut syyt kuin palkka. Nettovarallisuuden kehitysKuten jo alussa mainitsin, nettovarallisuus kasvoi kuukauden mittaisella tarkasteluvälillä enemmän kuin koskaan aiemmin luvun ollessa +2221€. Tämä on itselleni todella hyvä saavutus ja merkki siitä, että asioita on tehty oikein viimeisen vuoden aikana. Nettovarallisuuteni kasvoi viimeksi yli 2000 eurolla viime marraskuussa, kasvunumeroiden ollessa tällöin 2040 euroa. 


Yhtenäistä näille molemmille kuukausille on vahva nousu pörssissä. Onkin helppo tehdä johtopäätös, että ilman sijoituksia pörssiin en tällaisia kuukausitason kasvuja pystyisi saavuttamaan. Näin ollen odotankin innolla tulevaa, sijoitusvarallisuuteni tasaisesti kasvaessa. 


Jottei edellisestä kappaleesta jäisi liian ruusuista kuvaa, on hyvä tiedostaa, että elämme mielestäni todella poikkeuksellisia aikoja pörssissä tällä hetkellä. Viimeisen vuoden mittainen nousu on ollut rajua ja tuskin meno voi jatkua samankaltaisena pitkään. Nautitaan kuitenkin tilanteesta niin kauan kuin se kestää ja kerätään sotakassaa seuraavaa laskumarkkinaa varten. Kuluvan vuoden nettovarallisuuden kehitys


Asettamani nettovarallisuuden kasvutavoite tälle vuodelle on siis 10414€, pohjautuen aiemmassa postauksessa käsittelemääni: “miljoonan nettovarallisuus kasaan eri iässä” ja nimenomaan 40 ikävuoden käyrään. Nettovarallisuus muuttui seuraavasti: 

  • Säästöön +1373€

  • Asunnon nettoarvo +337€

  • Pörssi +571€

  • Uudet sijoitukset pörssiin 0€

  • Auton nettoarvo -60€


Vuoden ensimmäinen neljännes meni kaiken kaikkiaan todella hyvin. Jokainen kuukausi ylitti keskimääräisen kasvutavoitteen -maaliskuu jopa 2,5-kertaisesti! Tästä onkin erittäin hyvä jatkaa kohti tulevia kuukausia. Minulla on jo tässä vaiheessa tiedossa muutamat suuremmat yksittäiset hankinnat vuoden ajalle, joten on hyvä, että pientä puskuria tavoitetasoon on päässyt syntymään. Maaliskuun kulujakauma
Maaliskuun nettotulot olivat normaalia suuremmalla tasolla: 2871€. Tähän vaikutti paljon viime kuussa saatu palkankorotus sekä talvilomarahat, jotka maksettiin tilille. Menotkin (1162€) jatkoivat laskua entisestään. Näiden yhdistelmänä saavutettiin oman tarkasteluhistoriani ylivoimaisesti paras säästöaste!


Muut -osio oli tässä kuussa selvästi aikaisempia suurempi. Tänne kohdistui Op:n myöntämän luottotakauksen vuosittainen kertamaksu meidän asuntolainaamme sekä KOKO-työttömyyskassan vuosimaksu. Muilta osin kulutus oli linjassa. Tiedän jo nyt, että ensi kuussa kulut tulevat olemaan korkeat, joten tästä tilanteesta pitää ottaa ilo irti. Tavoitteiden edistyminen


Nettovarallisuuden kasvu 4798€/10414€: Kuukausi oli nettovarallisuuden kasvun osalta loistava. Keskimääräinen kuukausitavoite tuli saavutettua 2,5 kertaisesti. Tämän seurauksena koko vuoden tavoite sai selvän sysäyksen eteenpäin ja on nyt reilu kaksi kuukautta tavoitetasoa edellä. Vielä ei kuitenkaan saa alkaa juhlistamaan liikaa, sillä muutamat isommat menoerät on vuodelle tiedossa. 


Ensimmäisen sijoitusasunnon hankinta 0/1: Hankinnan aikataulu pysyy edelleen muuttumattomana (syksy/talvi). Tässä kuussa laitoimme lainahakemuksia pankkeihin selvittääksemme lainansaantikykymme sekä marginaalit. Haimme lainaa sekä omiin nimiin, että yritykselle. Kova asuntobuumi näkyy myös lainahakemusten käsittelyajoissa - toivottavasti saamme ensi kuun puolelle sovittua lainaneuvotteluita. 


Blogikirjoitukset 8/26: Postausten osalta ollaan edelleen täysin suunnitellussa vauhdissa.

Maaliskuun aikana julkaisin helmikuun kuukausiraportin, kirjoitin lapselle sijoittamisesta sekä päivän ajan ja energian maksimoinnista


Kuukauden säästöaste 50% tai yli, 1/6: Säästöaste nousi jälleen noin 10% viime kuusta ja sen myötä ensimmäistä kertaa kuukauden säästöaste ylitti 50%. Tällä kertaa selvästi, säästöasteen ollessa omalla tasolle huimat 59,5%. Laskemalla asuntolainan lyhennyksen kuluksi oltaisiin saavutettu säästöasteeksi 47,8%. Tähän saa olla enemmän kuin tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. 


Elämästä nauttiminen: Kuun aikana tuli liikuttua paljon luonnossa. Viimeiset latukilometrit tuli hankittua ja mökillä tuli vietettyä rauhallinen viikonloppu. Hankin myös kuun aikana pitkään harkinnassa olleet vaelluskengät. Ne onkin otettu heti kovaan käyttöön ja ensimmäisten metsälenkkien jälkeen voi todeta, että kannattava hankinta on tullut tehtyä. Kenkien vedenpitävyyskin tuli testattua heti ensimmäisen lenkin alkukilometreillä. Lopputulema: hyvin pitää vettä! 


Kuukausi oli siis kaikin puolin onnistunut ja tästä on vaikea parantaa, mutta en aio antaa hyvän olon tunteen yllättää. Suurien tavoitteiden toteutumiseen on vielä pitkä matka ja niiden saavuttaminen tulee vaatimaan vuosia kestävää pitkäjänteistä työtä.  


Mitä mieltä tästä postauksesta? Laita kommenttia alle!*Kumppanuusmarkkinointilinkki. Avaamalla asiakkuuden tämän linkin avulla saan itselleni komission uudesta jäsenyydestä. Muutoin se ei eroa millään tavalla asiakkuuden luonnista suoraan Nordnetin sivuilta. 

"Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti