sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Huhtikuun kuukausiraportti

Huhtikuu jatkoi maaliskuussa aikaansaatua trendiä: vahvaa kasvua tapahtui tasaisella rintamalla. Tällä kertaa sekä tulot että menot olivat ennätyskorkealla tasolla. Tulot kuitenkin sen verran selvästi, että lopputuloksena oli jälleen suurin nettovarallisuuden kasvu kuukausitasolla!


Suurien tulojen taustalla oli siirtyminen uusiin työtehtäviin. Näin ollen sain siis vanhasta työpaikastani loppupalkan sisältäen lomarahat, joiden vaikutus oli merkittävä koko kuukauden tuloihin. Työehtosopimuksen myötä alan palkkoihin tuli myös 2,1% suuruinen yleiskorotus. Tämä toki näkyy vasta ensi kuun palkassa. Muutos ei sinällään ole merkittävä, mutta kaikki otetaan mitä saadaan. Tällä saa ainakin suojausta inflaatiota vastaan. Nettovarallisuuden kehitys


Kuten jo alussa mainitsin, nettovarallisuus kasvoi jälleen kuukauden mittaisella tarkasteluvälillä enemmän kuin koskaan aiemmin, luvun ollessa +3430€. Tähän tulokseen saa olla äärimmäisen tyytyväinen. Työpaikan vaihdos sattuikin itse asiassa juuri sopivaan väliin sillä kulutkin olivat poikkeuksellisen korkealla tasolla. Ilman sitä, olisi ennätykselliset nettovarallisuuden kasvut jääneet ainoastaan haaveiden tasolle. 


Taulukon pylväät näyttävät nyt miellyttäviltä kirjoittajan silmään, kun kasvua nettovarallisuuteen tuli jo kahdeksannen kerran peräkkäin. Tästä hyväksi todetusta linjasta tuleekin pitää kiinni kynsin ja hampain jatkossakin. Viime raportissa kirjoitin, että tällaiset nettovarallisuuden kasvut eivät ole mahdollisia ilman vahvaa nousua pörssissä. Nyt voidaankin lisätä, että eivät ole mahdollisia myöskään ilman loppupalkan mukana tulevia lomarahoja. 


Toistan myös edelleen huolenaiheeni pörssin nykytilasta. Viimeisen vuoden mittainen nousu on ollut rajua ja tuskin meno voi jatkua samankaltaisena pitkään. Nautitaan kuitenkin tilanteesta niin kauan kuin se kestää ja kerätään sotakassaa seuraavaa laskumarkkinaa varten. Kuluvan vuoden nettovarallisuuden kehitys


Asettamani nettovarallisuuden kasvutavoite tälle vuodelle on siis 10414€, pohjautuen aiemmassa postauksessa käsittelemääni: “miljoonan nettovarallisuus kasaan eri iässä” ja nimenomaan 40 ikävuoden käyrään. 


Nettovarallisuus muuttui seuraavasti: 

  • Säästöön +2366€

  • Asunnon nettoarvo +334€

  • Pörssi +190€

  • Uudet sijoitukset pörssiin +600€

  • Auton nettoarvo -60€Säästöt olivat tällä kertaa äärimmäisen tärkeässä roolissa nettovarallisuuden kasvun takana. Asunnon nettoarvo kasvoi ennalta sovitun maksusuunnitelman mukaisesti ja auton nettoarvo puolestaan väheni tasaisen taulukon mukaan. Tässä kuussa tuli myös sijoitettua uutta rahaa pörssiin suunnitelman mukaisesti. Sijoitukset menivät jälleen samoihin kohteisiin kun aina ennenkin (ne löydät täältä). Pörssissäkin nähtiin jälleen hyvää kasvua. 


Kuten yllä olevasta kaaviosta näkee, nyt ollaan erittäin hyvässä vauhdissa tämän vuoden tavoitteen osalta. Huhtikuun aikana saatiin kehitystä melkein neljän kuukauden edestä, jonka johdosta tavoitepylväs jäi kauas taakse. Nyt loppuvuoden osalta päätavoitteena onkin puolustustaistelu.Maaliskuun kulujakaumaHuhtikuu nosti tuloni aivan uuteen luokkaan: 5535€. Sain ensimmäistä kertaa tuloja myös blogin avulla, kun tekstieni lopuissa olevien kumppanuusmarkkinointilinkkien klikkauksista maksettiin tilille 55€. Vaikka luku ei ole suuri niin se lämmitti mieltä melkein yhtä paljon kuin itse palkkatulot. Nämä rahat tulivat lähteestä, jonka olin luonut itse täysin tyhjästä. 


Menotkin olivat äärimmäisen korkealla tasolla:2235€. Tämän luvun taustalla oli auton laaja määräaikaishuolto, haljenneen tuulilasin vaihto, katsastus, puutarhakalusteiden ja grillin hankinta, vakuutusmaksut yms. Paljon siis pakollisia ja hyödyllisiä kustannuksia.Korkeista menoista huolimatta lopputuloksena oli kuitenkin oman historiani korkein säästöaste. Tavoitteiden edistyminen


Nettovarallisuuden kasvu 8228€/10414€: Kuukausi oli nettovarallisuuden kasvun osalta loistava. Keskimääräinen kuukausitavoite tuli saavutettua melkein nelinkertaisesti. Tämän seurauksena koko vuoden tavoite sai selvän sysäyksen eteenpäin ja on nyt jo viisi kuukautta tavoitetasoa edellä. Tässä vaiheessa alkaa olemaan jo melko luottavainen olo tavoitteen täyttymiseen. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan hidastaa tahtia vaan alkaa miettimään bonustavoitetta valmiiksi. 


Ensimmäisen sijoitusasunnon hankinta 0/1: Hankinnan aikataulu pysyy edelleen muuttumattomana (syksy/talvi). Tässä kuussa pidimme muutamat lainaneuvottelut sekä yksityisellä että yrityspuolella. Yksityiseltä puolelta saimme melko vaivatta itseämme miellyttävät ehdot lainan marginaalin ollessa 0,8 prosentin luokkaa. Yrityspuolella taas joko lainan marginaali on aivan liian korkea (yli 3%) tai laina-ajat aivan liian lyhyitä (Maks. 5 vuotta). Meille oli toki tiedossa jo etukäteen, että yritykselle lainansaanti hyvin ehdoin tulee olemaan hankalaa, joten vielä ei ole tarkoitus luovuttaa vaan rummuttaa pankkeja läpi, jos jostain ihmeen kaupalla sattuisi saamaan hyvät ehdot.


Tähän liittyen tuli myös investoitua omaan osaamiseen, kun ostin ennakkoon Harri Hurun ja Marko Kaarton kirjoittaman Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan. En malta odottaa, että tämä paukahtaa kesäkuussa postilaatikkoon.


Blogikirjoitukset 10/26: Postausten osalta ollaan edelleen täysin suunnitellussa vauhdissa. Huhtikuun aikana julkaisin maaliskuun kuukausiraportin ja kirjoitin valmistautumisesta taantumaan. Tämä tavoite tulee olemaan haastava tulevien kuukausien aikana sillä olen huomannut, että uusi työ on ainakin alkumetreillä verottanut sen verran, että kirjoitustahti ja ylipäänsä somenäkyvyys vähentyivät välittömästi. En aio kuitenkaan vielä ottaa tästä mitään paineita vaan hyväksyä tilanteen sellaisena kuin se on.


Kuukauden säästöaste 50% tai yli, 2/6: Säästöaste nousi jälleen viime kuusta. Tällä kertaa tosin 0,1% lukemiin 59,6%. Tämä ei kuitenkaan haittaa millään tavalla sillä viime kuun säästöaste oli jo loistavalla tasolla. Näin ollen saavutin jo toisen kerran peräkkäin yli 50% säästöasteen. Laskemalla asuntolainan lyhennyksen kuluksi oltaisiin saavutettu säästöasteeksi 53,5% eli tälläkin laskutavalla tavoite täyttyi.


Elämästä nauttiminen: Luonnossa liikkuminen sai edelleen jatkoa. Tämä ei ainakaan tule vähenemään jatkossa, sillä meille saapuu toukokuun puolivälissä koiranpentu täydentämään perhettämme. Kävimme tapaamassa tätä pientä palleroa ensimmäistä kertaa ja hän jätti kyllä heti lähtemättömän vaikutuksen. Kelien lämmitessä pääsimme myös ensimmäistä kertaa nauttimaan uuden asuntomme terassista ja grillin tarjoamista herkuista. Vähenevät koronatartunnat sekä kasvava rokotusprosentti luovat myös toivoa siitä, että paluu "normaaliin" lähestyy hyvää vauhtia.


Toistan lopuksi viime kuussa kirjoittamani lauseen uudestaan: Kuukausi oli kaikin puolin onnistunut ja tästä on vaikea parantaa, mutta en aio antaa hyvän olon tunteen yllättää. Suurien tavoitteiden toteutumiseen on vielä pitkä matka ja niiden toteutuminen tulee vaatimaan vuosia kestävää pitkäjänteistä työtä.  


Mitä mieltä tästä postauksesta? Laita kommenttia alle!*Kumppanuusmarkkinointilinkki. Avaamalla asiakkuuden tämän linkin avulla saan itselleni komission uudesta jäsenyydestä. Muutoin se ei eroa millään tavalla asiakkuuden luonnista suoraan Nordnetin sivuilta. 

"Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti