maanantai 10. tammikuuta 2022

Joulukuun kuukausiraportti

 Nettovarallisuuden kehitys


Nettovarallisuuden kasvuputki sai edelleen jatkoa, kun joulukuun myötä perättäisten positiivisten kuukausien määrä kasvoi kuuteentoista. Vajaa puolitoista vuotta on siis tahkottu putkeen nousua. Oma taloudellinen seuranta onkin jo sen verran hyvällä pohjalla, että uskon tämän putken katkeavan vasta kun pörssit ottavat kunnon syöksyn alaspäin.


Joulukuussa sijoitussalkussa tapahtui isoja heilahteluita suuntaan ja toiseen, Loppukuun vahvan nousun myötä päädyttiin kuitenkin selvästi plussalle. Kasvua nettovarallisuudessa oli 1082€ ja koko vuoden aikana nettovarallisuus kasvoi 56,5%. 


Tahti on hyvä sillä samalla kasvuprosentilla olen saavuttamassa miljoonan nettovarallisuuden alle kymmenessä vuodessa. Toki tiedostan, että samanlaisen kasvun saavuttaminen isommilla luvuilla on huomattavasti vaikeampaa, mutta tästäkin pitää osata nauttia.   



Kuluvan vuoden nettovarallisuuden kehitys


Nettovarallisuus muuttui joulukuun aikana seuraavasti: 

  • Pankkitilit -1144€

  • Sijoitusasunnon nettoarvo +863€

  • Asunnon nettoarvo +274€

  • Pörssi +531€

  • Uudet sijoitukset ETF:iin +600€

  • Auton nettoarvo -50€

  • Muut sijoitukset +8€


Tässä kuussa nettovarallisuus kasvoi tasaisesti usealla rintamalla. Sijoitusasunnon arvoa kasvatettiin remonttiin käytettyjen materiaalien hinnalla. Tämä on toki spekulatiivista arvonnousua siihen asti kunnes välittäjältä saadaan remontin jälkeinen markkinahinta. ETF:iin sijoitettiin tässä kuussa suunnitelman mukaisesti vakiosumma. Omistusasunnon laina lyheni tasaisen taulukon mukaisesti ja auton nettoarvon osalta palattiin jälleen normaaliin eli kuukausittaisiin arvonalenemisiin. Estategurussa oleva pieni positio tuotti myös hieman plussaa (muut sijoitukset).



Joulukuun kulujakauma




Joulukuussa nettotulot olivat kutakuinkin normaalilla tasolla (2638€). Tässä kuussa en laskuttanut kilometrikorvauksia, jolloin tulot jäivät hieman alhaisiksi. Menot olivat jälleen korkeat (2764€, tästä on vähennetty asunnon lainan lyhennys ja sijoitusasunnon rahoitusvastikkeen osuus). Suuri menoerä oli sijoitusasunnon remonttikustannukset (988€). Rahaa pitää kuitenkin tuhlata, jos sitä haluaa saada. Autoiluun kului myös paljon rahaa (515€), sillä sijoitusasunnolle tuli ajettua viikonloppuisin, joulua lukuunottamatta.


Tavoitteiden edistyminen


Nettovarallisuuden kasvun bonustavoite 17052€/19860€: Nettovarallisuus kasvoi koko vuoden ajan tasaiseen tahtiin, mutta loppujen lopuksi vuoden puolessa välissä asetetusta bonustavoitteesta jäätiin. Tästä jää sopivasti hampaankoloon ja ensi vuonna onkin tarkoituksena saavuttaa minimissään 20k € arvonnousu nettovarallisuudessa. 


Ensimmäisen sijoitusasunnon hankinta 1/1: Tavoite on saavutettu. Mietinnässä uudet tavoitteet seuraavalle vuodelle. 


Blogikirjoitukset 19/26: Joulukuussa julkaistiin marraskuun kuukausiraportti.


Kuukauden säästöaste 50% tai yli, 3/6: Säästöaste jäi tässä kuussa negatiiviseksi sijoitusasunnon materiaalihankintojen myötä. En ole silti huolissani sillä pidän tätä investointina tulevaisuuteen. Joka tapauksessa kyseinen tavoite jäi kauaksi toteutumisesta. Täytyy pohtia asetanko vastaavanlaista tavoitetta ensi vuodelle. Se on kuitenkin varmaa, että tulotasoa täytyy nostaa merkittävästi, jotta 50% säännöllinen säästöaste on mahdollista tavoittaa. 


Elämästä nauttiminen: Viikonloput kuluivat suurimmilta osin remonttia tehdessä (rakkaudesta lajiin). Joulun aikaan pidimme kuitenkin taukoa ja nautimme yhdessäolosta perheen kanssa sekä hyvästä ruoasta. Vuosi oli taloudellisten lukujen valossa onnistunut ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti