tiistai 8. marraskuuta 2022

10/2022 kuukausiraportti

 Nettovarallisuuden kehitys










Lokakuussa nettovarallisuuden kasvu oli vahvalla hyvällä tasolla kaikkien omaisuusluokkien ollessa plussan puolella. Varallisuus karttui kuukauden aikana 2124€ ja tämän myötä vuoden nettovarallisuustavoite saavutettiin kaksi kuukautta etuajassa!. 


Kasvua vuoden takaiseen lokakuuhun verrattuna on syntynyt 58,5% eli olen edelleen onnistunut pitämään lukemat hyvällä tasolla. Jos meno jatkuisi samankaltaisena vuodesta toiseen olisi miljoona kasassa ennen kuin mittariin tulisi 40-vuotta. Toki jälleen on hyvä mainita, että varallisuuden kasvattaminen on helpompaa pienillä lukemilla, mutta aina on mukava spekuloida. 



Kuluvan kuukauden nettovarallisuuden kehitys












Nettovarallisuus muuttui kuun aikana seuraavasti: 

  • Pankkitilit +393€

  • Sijoitusasuntojen nettoarvo +197€ (oma osuus) 

  • Asunnon nettoarvo +276€

  • ETF:t ja rahastot +610€

  • Uudet sijoitukset ETF:iin +600€

  • Auton nettoarvo -50€

  • Velkojen lyhentäminen +97€


Velkojen lyhentäminen kuvastaa omistosasuntoomme asennetun ilmalämpöpumpun lainaa. Jätin tämän voimaan siitä syystä, että sain siihen 18kk korottoman takaisinmaksuajan. Muussa tapauksessa olisin pyrkinyt maksamaan lainan kerralla pois. 



Lokakuun kulujakauma












Tulot olivat vielä lokakuussakin hieman normaalia tasoa korkeammat (+3937€). Tämä johtuu matkalaskusta, johon oli huomioitu parin kuukauden junamatkat ja kilometrikorvaukset. Huomionarvoista on myös, että tuloissani on mukana sijoitusasuntojen vuokratulot. Vastaavasti meno puolella pyrin aina esittämään kaikki sijoitusasuntoihin kohdistuvat kulut. Mainitsin asiasta jo viime kuun raportissa, mutta tämän tarkoituksena on demonstroida tulevaisuudessa kuinka pienessä osuudessa omat palkkatulot ja talouden kulut ovat sijoitusvarallisuuden rinnalla. 


Menot nousivat hieman edelliseen kuukauteen verrattuna (-2379€). Mainitsemisen arvoisina nostoina ovat asumiskustannukset (-552€), jotka ovat seurantahistorian ylälaidassa ja aiheutuvat sähkön kohonneesta hinnasta. Onneksi asumme kuitenkin maalämmöllä lämpenevässä taloyhtiössä, jonka ansiosta vuosittainen kulutus on alhaista. Lisäksi muut -sarake oli jälleen koholla (-489€). Tämän selittää “janojuomat”, jotka tuli jo hankittua tulevia häitä varten. Muilta osin kulutus oli linjassa aiempien kuukausien kanssa. 



Tavoitteiden edistyminen


Nettovarallisuuden kasvu 23841€/22807€: Vuoden nettovarallisuustavoite on saavutettu ja vielä reilusti, yli tuhannen euron marginaalilla. En aio asettaa enää bonustavoitetta tälle vuodelle, sillä sitä on sen verran vähän jäljellä. Nyt on hyvä hengähtää hetkeksi ja alkaa mietiskelemään ensi vuoden tavoitteita. 


Sijoitusasuntojen hankinta 1/2: Tilanne on edelleen muuttumaton tavoitteen suhteen eikä muutosta ole ainakaan toistaiseksi tiedossa. 


Flippausvaihtoehtoa tuli palloteltua nyt myös sijoituskumppanin kanssa ja häneltä tuli vihreää valoa ajatukselle. Nyt puuttuu vain rahat, jolla tämän toteuttaisi. Toisaalta näen tämän rahan puutteen ihan hyvänä asiana nykyiseen markkinatilanteeseen. Asuntokauppa on selvästi hidastunut viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, mutta vielä tämä ei näy asuntojen hinnoissa. Jos korkojen nousulle ei ala pian näkymään loppua niin uskon, että asuntojen hintoihin alkaa hiljalleen syntymään laskupainetta. Näin ollen puolen vuodesta voisi olla hyvät ostajan markkinat. Jäädään odottamaan tulevaa kehitystä mielenkiinnolla. 


Kirjoja luettu 6/5: Ei muutosta luettujen kirjojen määrässä. Nyt luennassa on kuitenkin 21 oppituntia maailman tilasta niminen kirja. Kirja maalaa useita tulevaisuuden uhkakuvia nyky-yhteiskunnalle ja etenkin ihmisten tarpeellisuudelle tulevaisuudessa, jota tulevat hallitsemaan tekoäly ja koneet. 


Loppuvuotta kohti pörssin myllerrystä mielenkiinnolla seuraten ja oman varallisuuden tasaisesta kasvusta nauttien! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti