lauantai 3. heinäkuuta 2021

Kesäkuun kuukausiraportti

Kesäkuussa pörssit jatkoivat pienen välihenkäyksen jälkeen jälleen uusiin huppuihin ja samoin teki myös oma nettovarallisuuteni. Tulot pysyivät edelleen normaalilla tasolla ja menotkin madaltuivat hieman.


Nettovarallisuuden kehitys











Nettovarallisuuden kasvu palasi takaisin hyville raiteille. Isona veturina tässä oli pörssi, joka höyrysi koko kuukauden tasaisesti ylöspäin. Kasvua nettonarallisuuteen kesäkuun aikana tuli 1438€, keskimääräisen kasvutavoitteen ollessa 868€/kk. Tämän seurauksena nettovarallisuus kasvoi nyt kymmenentenä kuukautena peräkkäin ja saavutTI uuden kymmentuhat -luvun!.



Kuluvan vuoden nettovarallisuuden kehitys


Asettamani nettovarallisuuden kasvutavoite tälle vuodelle on siis 10414€, pohjautuen aiemmassa postauksessa käsittelemääni: “miljoonan nettovarallisuus kasaan eri iässä” ja nimenomaan 40 ikävuoden käyrään. 


Nettovarallisuus muuttui kesäkuun aikana seuraavasti: 

  • Säästöön +54€

  • Asunnon nettoarvo +334€

  • Pörssi +509€

  • Uudet sijoitukset ETF:iin +600€

  • Auton nettoarvo -60€












Kuten jo aiemmin mainitsin, nettovarallisuuden kasvu palasi tässä kuussa hyvälle- ja keskimääräisen kasvuvauhdin ylittävälle tasolle. Pörssin kehitys yllätti itseni positiivisesti tässä kuussa. Olin ja olen edelleen valmistautunut henkisesti siihen, että loppuvuoden aikana ei välttämättä suuria nousuliikkeitä nähdä. Pikemminkin odotan nousukauden loppua ja nopeaa romahdusta. Kaikki voitot kuitenkin otetaan vastaan mitä tarjotaan. 


Muilta osin Etf:iin tuli sijoitettua jälleen pitkän tähtäimen suunnitelman mukaan 600€ (joka toinen kuukausi). Säästöön jäi tässä kuussa 54€, asunnon nettoarvo kasvoi kuukausittaisen lainanlyhennyksen verran ja auton nettoarvoa laskettiin keskimääräisen arvonaleneman verran. 



Kesäkuun kulujakauma














Kesäkuussa tulot pysyivät jälleen tavallisella, mutta hyvällä tasolla. Menotkin pienentyivät hieman, mutta olivat silti hieman toivottua korkeammat. Mitään yksittäistä suurta menoerää ei kuitenkaan syntynyt vaan kulut jakautuivat tasaisesti eri kategorioiden välille. Mainittavina nostoina ajoneuvoveron maksaminen pois kerralla yhdessä erässä (208€), koiran päiväkotimaksut ja rokotukset (114€) sekä hyvän ystävän polttariviikonloppu (noin 220€).



Tavoitteiden edistyminen


Nettovarallisuuden kasvu 10483€/10414€: Kuten luvuista ilmenee saavutin vuoden nettovarallisuuden kasvutavoitteen kuusi kuukautta etuajassa! Eli tämä tavoite on ainakin hetkellisesti toteutunut. Hetkellisesti sen takia, että suuret romahdukset pörssissä ovat mielestäni edelleen realistisia ja tämän sattuessa nettovarallisuuteni kasvu ottaisi selvän askeleen taaksepäin. 


Bonustavoite on tällä hetkellä vahvasti mietinnässä, mutta kuten viime kirjoituksessa mainitsin: otetaan kesän ajan nyt rennosti, nautitaan tehokkaasta ensimmäisen puolivuotisen kehityksestä ja asetetaan loppuvuoden lisätavoitteet syksyn saapuessa. 


Ensimmäisen sijoitusasunnon hankinta 0/1: Tämän tavoitteen osalta voi pitää viime kuun tekstin muuttumattomana, sillä se pätee myös tässä kuussa.


Hankinnan aikataulu pysyy edelleen saman (syksy/talvi). Yrityspuolen lainaneuvotteluita tuli pidettyä jälleen muutama kappale kuukauden aikana. Tällä kertaa kohteena olivat pienemmät pankit. Näistä sai jo vähän positiivisempaa vastaanottoa, mutta lopputulema on edelleen sama: hyviä ehtoja emme ole vieläkään saaneet. Tällä hetkellä näyttää melko todennäköiseltä, että aiomme hankkia ensimmäiset asuntomme omiin nimiin ja siirtää ne jossain vaiheessa apporttina yritykselle. Muutamat pankkineuvottelut on ainakin vielä tarkoitus pitää ennen kuin tyydymme kohtaloomme.


Blogikirjoitukset 13/26: Postausten osalta ollaan edelleen täysin suunnitellussa vauhdissa.Pystyn kuitenkin nyt jo sanomaan, että tämä tavoite ei tule toteutumaan tämän vuoden aikana. Kuten edellisessä kirjoituksessani mainitsin, koiranpennun saapuminen talouteen vie sen verran ylimääräistä aikaa, että bloign kirjoittaminen kärsii auttamattomasti. Tulen todennäköisesti jatkossa jakamaan ajatuksiani Instagramin puolella ja blogia päivitän ainoastaan kuukausiraporttien osalta. Kesäkuun aikana julkaisin toukokuun kuukausiraportin.


Kuukauden säästöaste 50% tai yli, 2/6: Säästöaste parani tässä kuussa selvästi edellisestä sen ollessa 38%. Silti 50% tavoitetaso jäi melko kauaksi. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi alkaakin olemaan melko selvää, että niin sanottu perustekeminen ei riitä. Tulopuolen pitää olla selvästi normaalitasoa korkeampi tai vastaavasti menot täytyy karsia täysin minimiin. En kuitenkaan heitä vielä kirvestä kaivoon tämän tavoitteen suhteen sillä syksyllä menoni ovat olleet normaalisti vuoden alhaisempia.


Elämästä nauttiminen: Arki pyörii edelleen vahvasti koiranpennun ympärillä ja lähipiiriä sekä hieman tuntemattomiakin ihmisiä on tullut nähtyä kasvavassa määrin. Tähän saattaa nyt tulla kuitenkin muutos, kun jäädään seuraamaan miten laaja-alaiset vaikutukset suomalaisten EM-kisaturistien tuliaisilla on. 

Muilta osin ystävän polttareissa tuli irtauduttua hyvin perusarjesta ja oman kodin nurkista. Lisäksi lämpimät kelit houkuttelivat liikkumaan aktiivisesti luonnossa. Vielä kun koira tuosta hieman kasvaa niin häntäkin voi alkaa ottamaan mukaan pidemmille lenkeille. 


Miten sinun kesäkuusi sujui? Onko tämä vuosi poikkeus (sell in may and go away) -sääntöön? Laita kommenttia alle!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti