lauantai 7. elokuuta 2021

Heinäkuun kuukausiraportti

Heinäkuun aikana nettovarallisuus kehittyi maltillisesti, mutta kuitenkin vuoden alussa asetetun tavoitetahdin mukaan. Tulot olivat normaalitasoa korkeammat ja niin olivat menotkin. 


Nettovarallisuuden kehitys


Nettovarallisuuden kasvuputki sai jatkoa kun heinäkuun myötä perättäisten positiivisten kuukausien määrä kasvoi yhteentoista. Kasvutahti oli maltillisempaa varallisuuden kasvaessa 929€, mutta kuitenkin selvästi positiivista. 


Nyt pääsin ensimmäistä kertaa vertaamaan nettovarallisuuden kasvua vuodentakaiseen tilanteeseen, sillä aloitin oman varallisuuteni aktiivisen seurannan 2020 heinäkuussa. Luvut olivat positiivinen yllätys. Kasvua oli tapahtunut viime vuoden heinäkuuhun verrattuna 52%. Tämä luku miellyttää kyllä omaa silmää ja lukujen pitäisi parantua tästä vielä tulevia kuukausia kohti, sillä viime vuoden loppukesään ja alkusyksyyn ajoittui merkittävä määrä uuden omistusasunnon kuluja.


Nettovarallisuuteni on vielä maltillisissa lukemissa ja tämä mahdollistaa selvän prosentuaalisen kasvun vuositasolla. Uskallan kuitenkin väittää, että ilman aktiivista varallisuuden seurantaa, kulujen tarkkailua ja itsensä taloudellista kehittämistä en olisi päässyt lähellekään edelle esitettyjä lukuja. Kuluvan vuoden nettovarallisuuden kehitys


Asettamani nettovarallisuuden kasvutavoite tälle vuodelle on siis 10414€, pohjautuen aiemmassa postauksessa käsittelemääni: “miljoonan nettovarallisuus kasaan eri iässä” ja nimenomaan 40 ikävuoden käyrään. 


Nettovarallisuus muuttui kesäkuun aikana seuraavasti: 

  • Säästöön +539€

  • Asunnon nettoarvo +336€

  • Pörssi +114€

  • Uudet sijoitukset ETF:iin 0€

  • Auton nettoarvo -60€Tässä kuussa säästöön jäi hyvä summa rahaa kun uusia sijoituksia pörssiin ei tapahtunut. Asunnon nettoarvo kasvoi lainanlyhennyksen verran ja etf-salkkukin kipusi jälleen kaikkien aikojen huippuihin, kun markkina nousi menneen kuukauden aikana reilut 100 euroa. Auton arvoa alennettiin totutun summan verran. Heinäkuun kulujakaumaHeinäkuussa nettotulot olivat hieman normaalia suuremmat (2780€). Tähän vaikutti vanhempieni viikko-osakkeen vuokrauksen hoitaminen, josta sain pienen vaivanpalkan itselleni. 


Myös menot ylittivät normaalitason (1875€, tästä on vähennetty asunnon lainan lyhennys). Edellisen kuun tavoin kulut jakautuivat tasaisesti eri kategorioihin. Noston arvoisina mainintoina kauppaostokset (ruoka + päivittäistavarat) 484€ sekä autoilun kustannukset 364€. Nämä selittyvät normaalia aktiivisemmalla matkaamisella kotimaan sisällä erinäisten tapahtumien johdosta. Ruoan taso nousi myös, mikä näkyy välittömästi kustannuksissa. Tavoitteiden edistyminen


Nettovarallisuuden kasvu 11412€/10414€: Kasvu jatkuu tasaisesti ja eroa vuositavoitteeseen alkaa kertyä jo mukavasti. Bonustavoite on edelleen mietinnässä ja tulen määrittämään sen seuraavassa eli elokuun kuukausiraportissani.  


Ensimmäisen sijoitusasunnon hankinta 0/1: Tässä kuussa osallistuimme Seinäjoella sijaitsevan potentiaalisen kohteen huutamiseen huutokaupat.comissa. Asunto herätti kuitenkin laajaa kiinnostusta ja meidän itsellemme asettama kattohinta ylitettiin selvästi. Muilta osin markkina vaikuttaa melko hiljaiselta ja uusia kohteita on tullut erittäin maltillisesti myyntiin. 


Tämän hiljaiselon aikana olemme lähestyneet pankkeja siinä toivossa, että saamme yksityispuolelle lainalupauksen voimaan. Näin ollen pääsemme syksyn koittaessa jättämään tarjouksia sopivista kohteista. Olen myös lukenut Hurun ja Kaarton uutuuskirjaa, Asuntosijoittamisen lumipalloefektiä. Täytyy myöntää, että jo ensimmäisen sadan sivun perusteella investointi on maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin.


Blogikirjoitukset 14/26: Tämä tavoite on nyt alkanut jäämään tavoitteesta, kuten jo viime kuussa ounastelin. Tavoitteenani onkin loppuvuoden osalta kirjoittaa blogin puolelle kuukausiraportit. Heinäkuussa julkaisin kesäkuun kuukausiraportin. 


Kuukauden säästöaste 50% tai yli, 2/6: Säästöaste heikkeni hieman edellisestä kuukaudesta sen ollessa 33%. Näin ollen 50% tavoitetaso jäi jälleen melko kauaksi. Elättelen kuitenkin edelleen toivoa, että syksyn saapuessa saan säästöasteeni paranemaan ja sen myötä tämä tavoite olisi vielä mahdollista saavuttaa. 


Elämästä nauttiminen: Heinäkuu kului äärimmäisen nopeasti kuten olettaa saattaa vaikka tänä vuonna se menikin töitä tehdessä. Viikonloput oli täytetty kaksilla häillä, kaveriporukan yhteisillä 30-v juhlilla sekä rauhallisemmalla mökkiviikonlopulla. Tähän kun lisää vielä kuun lopussa alkaneet kesäolympialaiset niin tekemisen puutteesta ei todellakaan tullut kärsittyä. *Kumppanuusmarkkinointilinkki. Avaamalla asiakkuuden tämän linkin avulla saan itselleni komission uudesta jäsenyydestä. Muutoin se ei eroa millään tavalla asiakkuuden luonnista suoraan Nordnetin sivuilta. 

"Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti