lauantai 7. toukokuuta 2022

04/2022 kuukausiraportti

 Nettovarallisuuden kehitys
Huhtikuussa nettovarallisuus laski ja samalla reilu puolentoista vuoden nousuputki tuli päätökseensä.Syynä laskulle oli yksiselitteisesti viilentävän ilmalämpöpumpun hankinta, josta aiheutui 1750€ kulu velat-sarakkeeseen. Miksi otin tähän velkaa sen sijaan, että olisin maksanut laskun pois? Toimittaja tarjosi hankinnalle 18 kuukauden korottoman maksuajan. Lisäkustannuksia syntyy ainoastaan ylimääräisistä maksueristä, joista veloitetaan yhteensä 70€ laina-aikana. Tähän kun ottaa lisäksi huomioon, että toisen sijoitusasunnon remontti tulee vaatimaan seuraavan parin kuukauden aikana reilun parin tonnin investoinnit ja ensi vuoden alussa oleviin häihinkin pitäisi säästää rahaa, oli päätös erittäin helppo.


Nettovarallisuus laski 1138€ ja samalla pudottiin tammikuun nettovarallisuuslukemien alle. Kasvua vuoden takaiseen huhtikuuhun verrattuna on vielä kuitenkin 53,5%.Kuluvan kuukauden nettovarallisuuden kehitys

Nettovarallisuus muuttui huhtikuun aikana seuraavasti: 

  • Pankkitilit -130€

  • Sijoitusasunnon nettoarvo +297€

  • Asunnon nettoarvo +271€

  • Pörssi -366€

  • Uudet sijoitukset ETF:iin +600€

  • Auton nettoarvo -50€

  • Muut sijoitukset 0€

  • Velat -1750€Huhtikuun kulujakauma

Kuukauden aikana koiraan kului selvästi enemmän rahaa kuin aiempina kuukausina. Tätä selittää silmätulehdus ja siitä aiheutuneet kustannukset. Sijoitusasunnon remonttia varten tuli hankittua vesikalusteita sekä maaleja ja tasotteita. Säästösarakekin oli pitkästä aikaa selvästi plussan puolella. Pankkitilillä tämä ei kuitenkaan näy sillä säästöt siirtyivät ETF-ostoihin. Tavoitteiden edistyminen


Nettovarallisuuden kasvu 11773€/22807€: Nettovarallisuus laski ensimmäistä kertaa sitten elokuun 2020. Pidän silti vuoden kasvutavoitetta todennäköisenä sillä uskon vahvasti, että saamme toisenkin sijoitusasunnon remontin avulla arvoa kasvatettua. 


Sijoitusasuntojen hankinta 1/2: Toisen sijoitusasunnon remontti eteni huhtikuun aikana kylpyhuoneen asbestipurulla, pintojen tasoituksilla ja maalauksilla sekä materiaalihankinnoilla. 


Nyt jo näyttää todennäköiseltä, että tämä tavoite ei tule täyttymään vuoden aikana. Minulla ja ystävälläni on molemmilla sen verran muita menoeriä vuoden aikana, että rahaa kolmannen sijoitusasunnon remonttiin ei ehdi kertymään riittävästi. 


Kirjoja luettu 5/5: Huhtikuun aikana tuli luettua: Ilmaista rahaa kaikille ja muita ideoita, jotka pelastavat maailman (kirjoittaja Rutger Bregman) sekä Grip. Miten hallitset viikkoasi, vuottasi, elämääsi (kirjoittaja Rick Pastoor). 


Mielestäni tämä tavoite tuntui lukumäärällisesti sopivalta vuoden alussa, viitaten edellisten vuosien luettujen kirjojen lukumäärään. Se toteutui kuitenkin erittäin vaivattomasti. Samalla tuntuu vahvasti siltä, että lukukärpänen on puraissut kunnolla ja mieli hamuaa jo seuraavan kirjan pariin. Tästä on siis mukava jatkaa kesää kohti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti